Saladesenzondes

Saladesenzondes

Salades en Zondes

Kleurrijke, originele, smaakvolle salades... daar draait het om in onze zaak Bar Emma in Mechelen.
Maar omdat een zonde op tijd en stond het leven nog net iets aangenamer maakt, staat er ook altijd iets zoets op het menu.
Vandaar de naam Salades en Zondes.

In deze blog deel ik graag ons verhaal, onze recepten, onze favoriete gerechten, onze bronnen van inspiratie,...

Veel leesplezier.

Bij nostalgie horen brownies

ReceptenPosted by Wen Fri, November 03, 2017 13:27:58
16 jaar werd ze maandag...
16 jaar geleden veranderde alles. Plots ben je moeder. Plots? Ok, je zag het (ook letterlijk) al wel negen maanden aankomen en het is ook niet dat ze er plots zonder enige voorbereiding uitfloepte ofzo. Maar 16 jaar later kijk ik toch terug met een gevoel van 'plots was ze er en werd alles in één klap anders'.
Want 'plots' was ik moeder.

En vanaf toen volgden de 'plotsen' elkaar aan een stevig tempo op.

Plots kon ze kruipen en van de ene op de andere dag stond haar mondje niet meer stil. Terwijl ik even niet oplette was de eerste schooldag er en nog sneller zei ze de lagere school goededag.

En toen ik dacht dat het niet meer sneller kon gaan, besloot de tijd om een spelletje met me te spelen en werd elke minuut een seconde.

Plots vond ze alles saai, vooral ook mij. Plots wilde ze alles zelf doen, wist ze alles beter en werd ze kampioen in 'met-haar-ogen-draaien-als-mama-weer-eens-zeurt'.

En om het rijtje nog wat aan te vullen was er het 'plotse' eerste vriendje (iets waar ik perfect mee kon leven) en de eerst sigaret en de eerste slok kriek (twee dingen waar ik toch wel iets moeilijker over gedaan heb).

Maar gelukkig brengt diezelfde tijd die alles altijd veel te snel laat gaan, ook op tijd en stond raad. Want na 16 jaar is het een fantastische meid; grappig, sociaal, zelfzeker, behulpzaam,... Eentje om trots op te zijn.

En omdat ze chocolade nooit saai vond, sta ik volgende week in de keuken om de perfecte brownies te bakken voor haar Sweet 16.

Het recept vind je hier:
Ingrediënten:
* 160 gr glutenvrij cacaopoeder
* 120 gr boekweitbloem
* 600 gr kristalsuiker
* 500 gr boter
* 400 gr pure chocolade
* 8 eieren

Werkwijze:
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in kleine blokjes. Doe deze samen in een steelpannetje en laat op een laag vuurtje smelten. Regelmatig roeren.
3. Klopt de eitjes en de suiker in de keukenmachine tot een schuimig mengsel.
4. Voeg het mengsel van gesmolten boter en chocolade toe en spatel dit rustig onder het mengsel.
5. Zeef de bloem en cacaopoeder en voeg toe.
6. Neem een ovenschotel en bedek deze met bakpapier.
7. Stort het deeg in de ovenschotel en bak het 20 min in de oven. De brownies zijn na het bakken nog wat wak; dit is volkomen normaal. Laat het baksel afkoelen en snijdt het daarna in kleinere stukken. De brownies zullen vanbinnen nog zacht en vochtig zijn; zo zijn ze het lekkerst

8. Geniet!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.