Saladesenzondes

Saladesenzondes

Salades en Zondes

Kleurrijke, originele, smaakvolle salades... daar draait het om in onze zaak Bar Emma in Mechelen.
Maar omdat een zonde op tijd en stond het leven nog net iets aangenamer maakt, staat er ook altijd iets zoets op het menu.
Vandaar de naam Salades en Zondes.

In deze blog deel ik graag ons verhaal, onze recepten, onze favoriete gerechten, onze bronnen van inspiratie,...

Veel leesplezier.

Verliefd

VerhaalPosted by Wen Fri, November 03, 2017 12:28:15
Verliefd.... tot over onze oren....
Overdonderd.... op een heel korte tijd....

Ken je dat gevoel, de drang om zo vaak mogelijk bij iemand te willen zijn? Wij wel! We zijn verliefd geworden! Al langer op elkaar; maar sinds kort hebben we een nieuwe liefde in ons leven. We werden verliefd ... op een stad....

We wisten al lang dat Antwerpen veel gezellige, mooie, verrassende plekjes heeft.
We wisten al lang dat Gent ons ook wel kon bekoren met z'n hippe adresjes, leuke straatjes, het accent van zijn inwoners en de overvloed aan water.

Maar het was totaal onverwachts dat ons hart gestolen werd door.... Mechelen.

Meer dan 20 jaar geleden kwamen mijn toenmalige partner en ik regelmatig een keertje in Mechelen op bezoek bij vrienden (waarvan ik eentje drie maanden geleden even onverwachts terug ontmoette smiley).
En het was nog langer geleden dat we ons waagden aan een boottochtje van Mechelen naar Planckendael en aan een bezoekje aan het speelgoedmuseum.

In mijn herinneringen was Mechelen saai, grijs, vuil, oud, ongezellig,... en was het veiligheidsgevoel ook niet echt groot.

Erik deelde dit beeld van deze voor ons onbekende stad.

Dus wat waren we aangenaam verrast toen we laatst Mechelen 'ontdekten'.
Ok, vijf jaar geleden kwam ik voor een vormingsdag en dacht ik 'Goh, eigenlijk is Mechelen mooier dan ik me kan herinneren'.
Maar sinds zes maanden komen we wekelijks in deze fantastische stad en vanaf de eerste keer waren we verkocht. Al die leuke pleintjes; gezellige terrasjes; mooie winkels; groene parken; het Dijlepad waar je zo over het water loopt; de vele plekjes waar kinderen zich kunnen uitleven; het zo harmonieus hand-in-hand gaan van moderne gebouwen en beschermde monumenten! De gezellige drukte en tegelijk het gevoel van rust dat er hangt in de straten, op de pleinen, in de parken,....

De vele activiteiten die er georganiseerd worden; de festivalletjes, zomerbars, festiviteiten moeten zeker niet onderdoen voor die van eender welke andere grotere stad.

En ook de kinderen voelen zich aangetrokken tot de stad van de Maneblussers.

En zo ontstond de droom, het verlangen, het plan en de beslissing om de opvolger van Den 2170 te vestigen in Mechelen. Dit wordt onze nieuwe thuisbasis!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.