Saladesenzondes

Saladesenzondes

Salades en Zondes

Kleurrijke, originele, smaakvolle salades... daar draait het om in onze zaak Bar Emma in Mechelen.
Maar omdat een zonde op tijd en stond het leven nog net iets aangenamer maakt, staat er ook altijd iets zoets op het menu.
Vandaar de naam Salades en Zondes.

In deze blog deel ik graag ons verhaal, onze recepten, onze favoriete gerechten, onze bronnen van inspiratie,...

Veel leesplezier.

Een viesneus.... en salades???

VerhaalPosted by Wen Fri, November 03, 2017 12:23:19
In een ver verleden (of zo voelt het toch), in mijn vorige job, kreeg ik bijna wekelijks bezorgde ouders over de vloer die zich zorgen maakten over de eetgewoontes van hun kind. Zoveel kinderen die plots geen groenten of fruit meer 'lusten'; zoveel mama's en papa's die alle moeite van de wereld doen om hun schatten toch maar aan het eten te krijgen.

Aan al deze bezorgde ouders wil ik zo graag zeggen: 'ontspan en geniet van de gezinsmaaltijden. Want echt waar, het komt ooit wel goed.'*

In een, ook nog niet zo superver (al denken mijn kinderen daar anders over), verleden was ik zelf zo'n kind en zelfs tiener die zijn neus ophaalde voor sla (konijneneten); komkommer; alles wat maar van ver op kolen leek; dressings;...

Als je mijn moeder toen had verteld dat ik ooit verzot zou zijn op groentes; ze had het niet geloofd.

Ik was zeker al half de twintig toen ik ontdekte dat salade toch niet zo slecht en saai was als ik altijd gedacht had; dat komkommers zeer lekker kunnen zijn met yoghurt; en dat een dressing best wel spannend kan zijn.

Maar het laatste jaar heb ik pas echt ontdekt hoe fantastisch groenten kunnen zijn. Wat ben ik blij dat er tegenwoordig zoveel inspiratie te halen is op internet, dat er zoveel fantastische kookboeken bestaan met groenten in de hoofdrol en dat zelfs ieder grootwarenhuis zijn eigen kookmagazine heeft waarin er ook plaats is voor gezonde gerechten. Om nog maar te zwijgen van alle leuke eetzaakjes die eindelijk eens iets anders op de kaart zetten dan de traditionele vol-au-vent en garnaalkroket. (Al blijven ook die laatste altijd smaken en blijft mijn hoofdzonde frietjes met stoofvlees smiley)

Gezond is gelukkig niet langer saai; maar juist spannend en hip! Wie zei dat alles vroeger beter was????


*voor al die ouders die zich zorgen maken wil ik toch wel even de tip meegeven dat ze altijd hun oor te luisteren kunnen leggen bij één van de vele initiatieven rond opvoedingsadvies (bv de opvoedingswinkels). Dit kan helpen om terug te kunnen genieten van de momenten dat je met z'n allen rond de tafel zit.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.